Wist je dat de premie en de basisdekking van je zorgverzekering elk jaar verandert? Om te voorkomen dat je volgend jaar te veel betaalt, is het zinvol om je zorgverzekering voor 2018 te vergelijken met andere verzekeringen. Je weet dan direct of overstappen naar een andere verzekeraar een goede beslissing is.

Iedereen die 18 jaar of ouder is, moet zelfstandig een basiszorgverzekering afsluiten. Je kunt deze verplichte verzekering nog verder uitbreiden met een aanvullende verzekering, zoals de tandartsverzekering. Hiermee wordt tandzorg vergoed. De verzekeraar dekt dan de kosten voor tandartsbehandelingen, mondzorg en tandheelkundige zorg. Net als de basisverzekering verandert de tandartsverzekering ieder jaar. Het is dan ook verstandig om de verschillende tandartsverzekeringen ook met elkaar te vergelijken.

Premie, voorwaarden en dekking

Wil je een zorgverzekering met een aanvullende tandartsverzekering afsluiten? Controleer dan eerst welke kosten de verzekeraar vergoedt. Let niet alleen op de hoogte van de premie, maar ook op de voorwaarden en de dekking. Zo voorkom je dat je een verzekering afsluit die niet aan je zorgbehoefte voldoet. Als je een aanvullende tandartsverzekering wilt dan is het verstandig om na te gaan welke tandartskosten de verzekeraar vergoedt. Dit verschilt namelijk per verzekeraar en tandartsverzekering. Verzekeraars vergoeden altijd een deel van het maximale bedrag dat onder de dekking valt.

Zorgverzekeringen 2018 vergelijken

Door de zorgverzekeringen voor 2018 te vergelijken en een overstap te maken, kun je heel wat euro’s besparen. De exacte kostenbesparing hangt weer af van je zorgbehoefte en je geboortedatum. Met de vergelijker op Ikvergelijk.nu vergelijk je gratis en snel zorgverzekeringen met aanvullende tandartsverzekeringen. Het vergelijken is heel eenvoudig. Het enige dat je hoeft te doen, is je geboortedatum in te vullen en de aanvullende verzekeringen selecteren. Vervolgens krijg je direct een overzicht met passende zorgverzekeringen. Vergelijk deze verzekeringen met elkaar en maak een keuze. Zo vind je eenvoudig en snel een voordelige zorgverzekering voor 2018.