Tanden bleken in Utrecht

Bel nu 085-4011595

Tanden bleken Utrecht

Een stralende witte lach is een droom voor velen, zeker bij het zien van de reclames voor tandpastamerken. Helaas is de een gevoeliger voor tandaanslag dan de ander, waardoor de gewenste witte lach bij velen al snel zal verdwijnen. U kent de gele of zelfs bruin gekleurde laag over uw tanden vast en zeker? Enerzijds heeft het ontstaan van deze tandaanslag te maken met het eet- en drinkpatroon van een patiënt, anderzijds wordt dit genetisch bepaald. Laat uw tanden bleken in Utrecht om deze verkleuringen tegen te gaan.

Tanden bleken in Utrecht? Kom eens langs!

Gelukkig kunt u bij de tandarts in Utrecht tanden laten bleken, zodat de stralende witte lach snel zal terugkeren. Twijfelt u over de noodzaak van het bleken van uw tanden, vraag uw tandarts dan eens om advies. Het is zonde om een bleekbehandeling te doen zonder dat dit direct noodzakelijk is.

Hoe ontstaat tandverkleuring?

Het verkleuren van uw tanden en kiezen heeft te maken met twee aspecten, die eerder genoemd zijn. De ene patiënt is gevoeliger voor een verkleuring van de tanden en kiezen dan de ander, waardoor de een met een zeer gezond voedingspatroon alsnog gele tanden kan krijgen, terwijl iemand met een slecht eetpatroon zijn of haar witte tandkleur kan behouden. Uw tanden en kiezen zijn opgebouwd uit twee elementen, namelijk: tandbeen en glazuur. Het tandbeen bepaalt voornamelijk de kleur van een tand of kies. Hoe dikker de laag met tandbeen namelijk is, des te geler de kleur van de tand of kies.

Naast de aanleg voor verkleuring die sommige patiënten hebben, is ook uw drinkpatroon bepalend voor de kleur van uw tanden. Dranken als koffie, thee en bijvoorbeeld rode wijn vormen een aanslag op uw tanden, waardoor de laag tandbeen groeit en uw tanden geler worden. Deze laag tandbeen groeit ook met een gezond eet- en drinkpatroon, waardoor uw tanden en kiezen ook door ouderdom geler zullen worden. Wilt u weer mooie witte tanden? Maak dan een afspraak in onze praktijk!