Angst in Utrecht voor de tandarts

Bel nu 085-4011595

Angsttandarts Utrecht

Een bezoek aan de tandarts wordt door velen als onplezierig ervaren. Enerzijds door de angst voor een vervolgbehandeling, anderzijds door bijvoorbeeld de apparatuur in de behandelkamer van de tandarts. Hoewel het merendeel van de patiënten zich over zijn of haar angst voor de tandarts heen kan zetten, is dit voor anderen veel moeilijker. Denk bijvoorbeeld aan jonge kinderen die al snel te maken krijgen met complicaties aan hun gebit, of volwassenen die na vrijwel iedere controle terug moeten komen voor het plaatsen van een kroon, het vullen van gaatjes, enzovoorts. Toch is een (half-) jaarlijks bezoek aan de tandarts noodzakelijk om uw gebit netjes te houden. Angst in Utrecht voor de tandarts kan lijden tot vermijding, wat kan zorgen voor grotere complicaties of zelfs tot het trekken van tanden en kiezen.

Angst in Utrecht voor de tandarts

Heeft u zelf ook een grote angst voor de tandarts? Probeer onderstaande tips eens op te volgen of overleg met uw tandarts, waar u hulp in kunt schakelen voor het verminderen van uw angst. Ook kunt u met onze angsttandarts speciale afspraken maken en kan zij u speciaal begeleiden wanneer u dit fijn vindt.

Angst voor de tandarts verminderen

De angst voor de tandarts komt bij veel mensen door het verlies van de controle in de behandelkamer. U weet vaak niet wat een tandarts gaat doen en in hoeverre u dit zult voelen. Om deze reden is het sterk aan te raden om duidelijke afspraken met de tandarts te maken. Laat de tandarts bijvoorbeeld steeds zeggen wat hij of zij gaat doen in uw mond. Ook kunt u tijdens een behandeling vaak met de tandarts meekijken in een klein spiegeltje. Zo weet u precies wat er gebeurt in uw gebit!

Een derde mogelijkheid om u het gevoel van controle terug te geven, is het afspreken van een duidelijk teken met de tandarts. Zodra u dit teken geeft, stopt de tandarts met zijn of haar bezigheid. Mocht het dan heel erg pijn doen, kunt u dit teken laten zien.