Verstandskies trekken in Utrecht

Bel nu 085-4011595

Verstandskies trekken Utrecht

Er gaan veel verhalen over het laten trekken van een verstandskies waarvan de een nog enger is dan de andere. Bij het verstandskiezen trekken in Utrecht weet u zeker dat deze verhalen voor u geen werkelijkheid worden. Hoewel het laten trekken van een verstandskies of tand geen pretje is en een vervelend gevoel met zich mee kan brengen, voelt u door de goede verdoving niets van de behandeling zelf.

Verstandskies laten trekken in Utrecht

Het trekken van een verstandskies kan om een aantal redenen noodzakelijk zijn. Zo kan een verstandskies scheef op uw kaakbot liggen waardoor deze nooit zal doorbreken. In dit geval is het noodzakelijk de verstandskies te verwijderen om pijn op een latere leeftijd te voorkomen.

Ook het creëren van ruimte voor de rest van uw gebit is een vaak voorkomende reden voor de tandarts om uw verstandskies te laten trekken. In veel gevallen drukt de verstandskies tegen de overige kiezen aan, waardoor uw nette gebit een chaos kan worden zoals voor het dragen van een beugel bijvoorbeeld het geval was. Het trekken van de verstandskies in Utrecht zorgt voor aanzienlijk meer ruimte in uw gebit.

Aangetaste verstandskies trekken

Naast het scheef liggen van de verstandskies en een gebrek aan ruimte kan een tandarts een verstandskies eveneens laten trekken omdat deze sterk aangetast is. Het poetsen van de ruimte waar de verstandskies doorkomt is niet altijd even makkelijk, waardoor bacteriën in de vorm van tandplak via uw tandvlees bij de verstandkiezen kunnen komen. Doordat deze hier niet weggepoetst worden kunnen gaatjes ontstaan zonder dat de verstandskies daadwerkelijk is doorgebroken.

Gelukkig kunt u dit laatste voorbeeld tegengaan door eens per (half) jaar een bezoek te brengen aan de tandarts in Utrecht. Deze zal u waarschuwen, als er beginnende gaatjes te vinden zijn in uw verstandskiezen. Voor u de reden om extra goed te poetsen!