Implantoloog in Utrecht

Bel nu 085-4011595

Implantoloog Utrecht

Heeft u de hulp van een vakkundige implantoloog nodig, omdat u bijvoorbeeld een sterke pijn ondervindt aan een van uw tanden of kiezen? U vindt een ervaren en deskundige implantoloog in Utrecht bij onze tandarts.

Implantoloog in Utrecht nodig? Wij helpen u!

Dagelijks helpt onze implantoloog in Utrecht tal van patiënten uit onze praktijk bij het vervangen van een of meerdere tanden/kiezen voor implantaten. Dit kan bijvoorbeeld noodzakelijk zijn als een van uw tanden of kiezen getrokken moet worden door onze tandarts. Over het algemeen plaatsen wij implantaten met het doel om hier in een later stadium een kroon, brug of een overkappingsprothese overheen te kunnen plaatsen. Een implantaat zorgt namelijk voor meer stabiliteit, waardoor het plaatsen van deze elementen eenvoudiger wordt.

Werk van een implantoloog in Utrecht

Een implantaat wordt gezien als een soort vervangende kunstwortel, die onder een tand of kies geplaatst kan worden. Bij bijvoorbeeld een wortelkanaalbehandeling kan een dode wortel worden verwijderd, waarna de tand of kies met een implantaat zijn stabiliteit behoudt. Ook moet een implantaat door een implantoloog worden ingebracht als er een tand of kies uit uw gebit is getrokken. Bovenop het implantaat kan in dit geval een brug geplaatst worden om het gat van de verloren tand of kies te dichten.

De implantoloog brengt bij een implantaat een klein titanium pinnetje in uw tandvlees. Dit pinnetje wordt bewust van titanium gemaakt omdat uw lichaam het titanium niet afstoot maar accepteert. Botten zullen hierdoor direct tegen het implantaat aangroeien, waardoor deze steeds beter vast komt te zitten.

Over het algemeen gaat een behandeling van de implantoloog in negen van de tien gevallen direct goed, wat inhoudt dat de behandeling niet gepaard gaat met vervelende complicaties. Maar liefst 90-95% van de implantaten die worden geplaatst, gaan minimaal tien jaar mee. De implantoloog in Utrecht kan u meer vertellen over het plaatsen van implantaten.