Kronen en bruggen in Utrecht plaatsen

Bel nu 085-4011595

Kronen en bruggen Utrecht

Soms zijn uw tanden of kiezen dermate aangetast dat het niet meer mogelijk is om deze op een natuurlijke wijze te laten herstellen of gaatjes te vullen. Een kroon of brug vormt in deze situaties de gewenste oplossing. Door kronen en bruggen in Utrecht te plaatsen heeft u een duurzame vervanging van een tand of kies, wat onder meer noodzakelijk kan zijn na het trekken van een kies. Bij het trekken van een kies ontstaat immers een gat in uw gebit wat niet altijd kan worden opgevuld door bijvoorbeeld een beugel te nemen.

Kronen en bruggen plaatsen in Utrecht

Met een brug voorkomt u dat uw kauwvermogen afneemt en u de rest van uw leven met een gat in uw gebit moet lopen. Het voornaamste nadeel aan een kroon of brug is de langdurige behandeling. Waar het vullen van een gaatje vaak in een behandeling gedaan is neemt het plaatsen van een kroon of brug meer tijd in beslag.

De werking van een kroon

Een kroon kunt u vergelijken met een porseleinen kapje die de tandarts in Utrecht over een afgeslepen tand of kies plaatst. Doordat het kapje precies over de restanten van uw tand of kies past kan de oorspronkelijke vorm van uw tand/kies hersteld worden. Wanneer alles past en aansluit bij uw bestaande gebit lijmt de tandarts de kroon vast. Het plaatsen van een kroon kan bijvoorbeeld noodzakelijk zijn als uw tanden ernstig aangetast zijn door tandplak, bijvoorbeeld als u bij een val een stukje tand verloren bent.

Hoe werkt een brug?

De tandarts zal een brug in plaats van een kroon gebruiken als een tand of kies volledig vervangen moet worden. Dit is bijvoorbeeld noodzakelijk als een of meerdere tanden/kiezen getrokken moeten worden, of als deze door ernstig achterblijvend onderhoud aan uw gebit niet meer te herstellen zijn. Bij een brug worden twee pijlers in uw mond bevestigd waar de brug overheen gelegd wordt. Dit middenstuk van de brug noemt men ook wel de ‘dummy’.