Je kunt tegenwoordig op talloze manieren je eigen gebit mooier maken. Mensen laten tegenwoordig steeds vaker facings zetten, bleken regelmatig hun tanden of kiezen voor een implantaat tand. Het is natuurlijk geweldig dat er zoveel mogelijkheden zijn om je gebit er beter uit te laten zien, maar het is natuurlijk het allerbeste om zelf je gebit goed te onderhouden. Dit artikel bespreekt verschillende tips die je op kunt volgen om je gebit zo gezond mogelijk te houden. 

 

De eerste tip is om elke dag minimaal twee keer je tanden te poetsen. Het is belangrijk dat je dit twee minuten doet. Dit klinkt misschien als een standaard tip, omdat iedereen dit wel weet. Toch poetsen er veel mensen te kort of niet goed. Twee minuten geven je namelijk precies genoeg tijd om alle kanten van je gebit goed te poetsen. 

 

Ook moet je niet vergeten om je tong mee te nemen tijdens het poetsen. Je kunt dit zachtjes doen, want je tong is gevoeliger dan je tanden. Het is belangrijk om dit te doen, omdat er op je tong altijd nog bacteriën blijven zitten nadat je je tanden hebt gepoetst. Deze kunnen ervoor zorgen dat je een slechte adem krijgt. Je kunt een speciale tongtandenborstel kopen, maar kan het ook gewoon zachtjes met je eigen tandenborstel doen. 

 

De volgende tip is om regelmatig – het liefste een keer per dag- te flossen of ragen. Tussen je tanden blijven namelijk vaak bacteriën zitten waar je met een tandenborstel niet bij komt. Wanneer je dit niet doet komen er op den duur gaatjes in je tanden. Wanneer je hier te laat achterkant, kan dit zelfs een kaakontsteking tot gevolg hebben.  

 

De laatste tip is om te poetsen met een elektrische tandenborstel. Veel mensen poetsen nog steeds met een normale handtandenborstel. Een elektrische tandenborstel haalt veel meer tandplak weg en werkt dus beter.