Je tanden zeggen veel over je algehele gezondheid. Je tanden vereisen goed onderhoud. Doe je dit niet, verkleuren ze snel en uiteindelijk rotten ze uit je mond. Het hebben van witte tanden is een soort schoonheidsideaal. Perfect spierwit zullen ze nooit worden, dat is ook niet natuurlijk. Wel kan je ervoor zorgen dat verkleuring minder snel optreedt. Niemand wil zich schamen voor zijn lach. Met de volgende tips zorg je dat die stralende glimlach blijft.

Goed poetsen

Het klinkt heel voor de hand liggend, maar goed je tanden poetsen is erg belangrijk om je tanden in een goede conditie te houden. Door regelmatig te poetsen stel je slijtage en verkleuring van het gebit zo lang mogelijk uit. Wel is het belangrijk dat je daarbij de juiste poetstechnieken hanteert en ook de juiste tandpasta gebruikt. De Online Tandarts heeft hiervoor alles wat je zoekt.

Opletten met wat je eet

Alles wat je in je mond stopt om op te eten, komt in aanraking met je tanden. Je tanden krijgen dus veel te verduren gedurende de dag. De grootste boosdoeners zijn kleurstoffen en suikers. Vooral koffie, rode wijn en vruchtensappen zijn niet goed voor je gebit. Hier zitten elementen in die het tandglazuur beschadigen. Wanneer het glazuur beschadigd is, is dit niet meer te herstellen. Nu hoef je niet deze voedingsmiddelen uit je eetpatroon te schrappen, maar het is wel verstandig om direct na het nuttigen van deze middelen een glas water te drinken.

Bezoek de tandarts regelmatig

Door regelmatig naar de tandarts te gaan, worden problemen vroegtijdig gesignaleerd. De schade kan dan beperkt worden. Je gebit op deze manier onderhouden voorkomt verkleuring. Ook af en toe een bezoek brengen aan de mondhygiënist kan veel goed doen voor je tanden. Zij kunnen tandsteen en tandplak verwijderen op plekken waar je zelf niet bij komt.

Stoppen met roken

Het roken van een sigaret is een van de grootste boosdoeners voor je gebit. Door roken verkleuren je tanden en kiezen heel snel. Daarnaast zorgt het voor een vieze geur die uit je mond komt. Een van de effectiefste manieren om tandverkleuring tegen te gaan is door het stoppen met roken.