Wie heeft er in de ochtend geen last van, een slechte adem! Waar u dit van uw partner of kinderen zal accepteren en andersom, is het vervelend als u een slechte adem heeft bij uw klanten, collega’s, familie, enzovoorts. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om een slechte adem aan te pakken en daarmee te verhelpen! Heeft u bijvoorbeeld al eens gedacht aan een bezoek aan de mondhygiënist bij u in de buurt? Een mondhygiënist is over het algemeen gespecialiseerd in het verhelpen van een slechte adem, door uw gebit te reinigen. Ook een bezoek aan de tandarts is essentieel bij het verhelpen van een slechte adem.

Hoe ontstaat een slechte adem?

Een slechte adem is het gevolg van de ophoping van bacteriën in uw mond. Door deze bacteriën weg te poetsen, zult u in veel gevallen minder last hebben van een slechte adem. Niet iedereen poetst echter even zorgvuldig, waardoor de bacteriën in uw mond aanwezig blijven. Dit valt bijvoorbeeld te zien aan de tandplak die achter tanden en kiezen ontstaat. Tandplak is niets meer dan een ophoping van bacteriën, wat kan zorgen voor gaatjes, ontstekingen aan uw tandvlees of wortelkanaalontstekingen. Reden genoeg dus om tandplak tijdig te laten verwijderen!

Hulp van een mondhygiënist

Teeth checkup at dentist's office

Naast uw (half-)jaarlijkse bezoek aan de tandarts, kan het helpen om eens per half jaar naar een mondhygiënist te gaan. Een mondhygiënist zal uw gebit niet controleren op gaatjes of wortelkanaalontstekingen, maar helpt u wel bij het verwijderen van tandsteen, het reinigen van uw gebit en bijvoorbeeld het oplossen van ontstekingen aan uw tandvlees. Door het aantal bacteriën in uw gebit zo klein mogelijk te houden, neemt de kans op een slechte adem af. Ook bij een drogisterij vindt u verschillende middelen om een slechte adem te voorkomen.