Het is belangrijk om regelmatig je tanden te poetsen om ervoor te zorgen dat je gebit gezond blijft. Maar naast je gebit is het natuurlijk ook wenselijk dat je hele lichaam gezond blijft. Twee belangrijke dingen die je kan doen om gezond te blijven zijn regelmatig sporten en gezond eten. Dit laatste heeft ook weer een positieve invloed op jouw gebit. In deze blog lees je een aantal tips die je kan opvolgen zodat je een gezond lichaam wil hebben.

Eet gezond

Het allerbelangrijkste voor een gezond lichaam is gezonde voeding. Het is raadzaam om de schijf van 5 in gedachte te houden, hierdoor eet je gezond. Met gevarieerde voeding krijg je alle voedingstoffen binnen. Soms snoepen is niet erg, maar doe dit niet te vaak. Al deze suikers zijn niet goed voor jouw tanden en lichaam. Vraag desnoods een second opinion bij je tandarts. Hij kan je wat extra adviezen geven rondom hoe vaak je mag snoepen.

Beweeg regelmatig

Wie regelmatig beweegt heeft een gezonder lichaam. Veel mensen denken dat sporten daarmee vereist is, maar dit hoeft niet altijd. Je kan ook lange stukken wandelen of fietsen. Hierdoor krijg je genoeg lichaamsbeweging, waardoor je gezonder wordt. Naast een gezond lichaam krijg je ook meer energie. Let wel op dat je het sporten niet als excuus gaat gebruiken om ongezond te gaan eten. Je mag inderdaad wat meer eten, omdat je meer calorieën verbrandt, maar voor je gebit en lichaam is het beter als dit gezond eten is. 

Ga naar de (tand)arts

Dit spreekt voor zich! Het is raadzaam om minimaal eens per jaar naar de tandarts te gaan. Als je van jezelf weet dat je een minder sterk gebit hebt, kan je elk half jaar gaan. Hier kunnen gaatjes of andere mankementen gelijk opgelost worden. Dit geldt ook voor een normale arts. Duurt het wachten erg lang, dan kan wachtlijstbemiddeling een goede oplossing zijn. Hierdoor ben je sneller aan de beurt! Het kan vervelend zijn om lang te moeten wachten op jou behandeling, zeker als je pijn hebt. Als je deze tips in gedachte houd ben je zeker van een gezonder lijf!