De meeste mensen gaan twee keer per kalenderjaar naar de tandarts in Breda. Er zijn ook veel mensen die maar een keer per kalenderjaar gaan. Helaas is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om naar de tandarts te gaan.

Angst
Sommige mensen zijn erg bang voor de tandarts. Vaak komt dit voort uit een pijnlijke ervaring in het verleden. Vroeger werd nagenoeg alles zonder verdoving gedaan en daardoor hebben veel mensen een slechte ervaring opgedaan en daarom zijn ze nu nog steeds bang voor de tandarts. Tegenwoordig gaat het heel anders bij de tandarts. Als je vooraf aangeeft dat je bang bent, dan zal jouw tandarts rustig aan het werk gaan en steeds goed uitleggen wat hij of zij gaat doen. Je zult merken dat dit al heel veel scheelt. Ook is het mogelijk om een verdoving te krijgen, hier wordt tegenwoordig niet moeilijk over gedaan. Pijn hebben bij de tandarts is dus niet meer nodig.

Verzekering
Het is belangrijk om goed verzekerd te zijn. Per zorgverzekering zijn de verzekeringen voor de tandarts verschillend. Het is dus goed om deze verschillende, aanvullende verzekeringen eens goed te bekijken. Op deze manier kan je een aanvullende verzekering kiezen die bij jou en jouw gezin past. Mocht er dan een aanvullende behandeling nodig zijn bij de tandarts, dan zullen deze kosten (grotendeels) vergoed worden door de zorgverzekering.

Kinderen
Het is belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd aan de tandarts wennen. Neem ze in het begin eens mee als je zelf voor controle gaat, daarna kan je ze een keer op de stoel laten zitten en dan schijnt de tandarts alleen met de lamp in de mond van jouw kindje. Op deze manier wordt het steeds stapje voor stapje opgebouwd en je zult merken dat jouw kindje het dan helemaal niet erg vindt om naar de tandarts te gaan. Vaak krijgen kinderen een klein cadeautje van de tandarts, dit maakt het natuurlijk extra speciaal. Zodra jouw kind gaat wisselen van melktandjes naar grote mensen tanden, krijgt hij of zij ook een fluoridebehandeling. De meeste kinderen vinden dit niet zo lekker, maar het wel belangrijk, want hierdoor worden hun tanden sterker. Ze moeten tenslotte de rest van hun leven nog met deze tanden doen.

Foto’s
De tandarts maakt ook regelmatig foto’s van jouw gebit. Op deze manier kunnen ze al dingen zien voordat ze met het blote oog zichtbaar zijn. Sommige problemen kunnen ze dan dus al behandelen voordat jij er last van krijgt.

Mondhygiëniste
Tegenwoordig gaan ook veel mensen naar de mondhygiëniste. Zij maakt jouw tanden extra goed schoon en zij kan eventueel ook gelijk de controle doen. Mocht zij een gaatje vinden, dan zal deze door de tandarts gemaakt worden. Vroeger vonden veel mensen de mondhygiëniste niet fijn, maar ook hier is veel veranderd. Je voelt nagenoeg niets van het schoonmaken.

Het is dus erg belangrijk om regelmatig naar de tandarts te gaan. Op deze manier hou je een gezond gebit waar je de rest van je leven plezier van hebt!