2018 komt weer in zicht. Dit is een goed moment om je huidige zorgverzekering eens kritisch te bekijken. Een zorgverzekering moet namelijk goed passen bij je persoonlijke situatie en dit kan elk jaar veranderen. Wij informeren je graag.

Zorgwensen
Voordat je op zoek gaat naar een geschikte zorgverzekering, is het aan te raden om je zorgwensen in kaart te brengen. Op deze manier weet je precies welke zorg noodzakelijk is en hier kan je rekening mee houden bij je pakketkeuze. Iedereen is verplicht om een basis verzekering te hebben. Naast de basis verzekering heb je ook aanvullende verzekeringen waar je voor kunt kiezen. Dit zijn verzekeringen voor bepaalde speciale zorgbehoeften. Zijn er bijzonderheden in je gezondheidssituatie in 2018? Denk bijvoorbeeld aan een bevalling of een bepaalde tandoperatie. Het is aan te raden om dit mee te nemen bij het maken van een goede keuze. Er zijn namelijk zorgverzekeringen die de kosten hiervan voor een groot deel of geheel dekken.

Maak een vergelijking
Zorgverzekering vergelijken 2018 zorgt ervoor dat je tientallen euro’s per maand kunt besparen op je premie. De zorgverzekeringen zijn te vergelijken op diverse gebieden. Naast de prijs is het erg interessant om te bekijken wat voor kwaliteitsverschillen er zijn. Een vergelijking kan iedereen gemakkelijk maken en het zorgt ervoor dat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Eigen risico bepalen
In 2018 is het verplichte eigen risico 385 euro. Het is mogelijk om je eigen risico te bepalen. Je zou deze kunnen verhogen naar een maximum van 885 euro. Het voordeel van een hogere eigen risico is dat de maandelijkse premie hierdoor minder is. Dit is echter niet een goede optie voor iedereen. Als je een goede gezondheid hebt en weinig ziek bent kan dit wel een interessant optie zijn.