We zijn het allemaal wel eens, jaloers op al die mensen met een parelwitte lach. Zo’n stralende lach zouden we natuurlijk allemaal wel willen hebben. Toch zijn er niet heel veel mensen die dit geluk hebben. Tanden bleken kan dan voor veel mensen een optie zijn maar er zijn natuurlijk altijd manieren om het zelf te proberen. Mocht het tevergeefs toch allemaal niet lukken dan kan je altijd nog kijken bij Amstel Dental. Gezonde en witte tanden beginnen natuurlijk met een goede verzorging. Door goed met je gebit om te gaan zorg je ervoor dat je zo lang mogelijk sterke en witte tanden hebt. Als je al goed voor je tanden zorgt en maar je wil weten welke voedingsmiddelen je tanden witter kunnen maken dan lees je dat ook hieronder.

Tandenpoetsen

Het is over het algemeen bekend dat het het beste is om je tanden twee keer per dag te poetsen. Maar wat heel veel mensen niet weten is dat je je tanden het beste niet kunt poetsen net na het eten. De zuurgraad van voedsel zorgt er namelijk voor dat je tandglazuur zachter wordt. Omdat tandglazuur de beschermlaag is van je tanden poets je deze weg op het moment dat je direct na het eten je tanden poetst. Het beste is om je tanden te poetsen met een elektrische tandenborstel en de borstel elke twee maanden te vervangen. Daarnaast is het ook beter om met fluoride tandpasta je tanden te poetsen want hiermee versterk je je eigen glazuurlaag. Een hele goede tip is om ook je tong te poetsen met tandpasta, op je tong zitten namelijk de meeste bacteriën welke er ook voor zorgen dat je een vieze mondgeur krijgt.

Tandenstokers en flossen

Zelfs wanneer je je tanden heel goed gepoetst hebt kunnen er restjes eten achter je tanden blijven zitten die je niet zomaar weg kunt krijgen. Tandenstokers zorgen ervoor dat je deze restjes wel weg kunt krijgen. Daarom kun je het beste er een gewoonte van maken om je tanden een keer per dag te flossen of te stoken. Het beste is om dit te doen na het poetsen en vervolgens je mond nog eens goed te spoelen met spoelwater.

Eten en drinken dat je tanden witter maakt

Om je tanden witter te krijgen is het het beste om zo min mogelijk suiker te eten. Er is bijna niets wat erger je tandglazuur aantast dan producten met veel suiker erin. Teveel alcohol is ook heel slecht voor je gebit en dan voornamelijk alcoholische drankjes waar veel suiker in zit. Daarnaast hebben koffie en thee ook geen positief effect op het witter maken van je tanden.