Het is algemeen bekend dat een mens voldoende vitamines binnen moet krijgen om gezond door het leven te gaan. Door de goede hoeveelheid vitamines binnen te krijgen groei je goed op als kind en blijf je sterker als volwassenen. Vitamines hebben invloed op je hele lichaam, maar wat doen vitamines precies voor je tanden? In dit artikel wordt hier dieper op in gegaan.

Vitamines goed tanden

Om je tanden gezond en sterk te houden is het altijd zaak om goed te poetsen. Dit is alleen niet het enige dat helpt voor het zorgen van de tanden. De vitamines D en E hebben een ontstekingsremmende werking op de tanden. Daarnaast zorgt vitamine D voor een betere botdichtheid van de kaak. Dit zorgt er voor dat de kans dat een tand eruit valt veel lager is. Daarnaast is vitamine C ook goed voor de tanden. Deze helpt mee met de vorming van collageen. Dit ondersteunt de conditie van het tandvlees. Al met al is het dus belangrijk dat je naast het tanden poetsen ook genoeg vitamines binnen krijgt.

Ook mineralen hebben invloed op de tanden

Het is duidelijk. Verschillende vitamines hebben invloed op je tanden, maar ook mineralen hebben dit. Zo dragen calcium, fosfor en magnesium een positief bijdragen aan een sterk gebit. Dit zijn niet de enige. De meeste bekende is misschien wel fluoride. Als kind kreeg je dit altijd nadat je bij de tandarts was geweest. De reden hiervoor is dat je te weinig fluoride in het dagelijks leven krijgt. Het zit bijvoorbeeld niet zo snel in je voeding. Het is daarvoor belangrijk dat als je je tandenpoetst dit doet het tandpasta die fluoride bevat. Op deze manier zorg je er alsnog voor dat je tanden sterk de dag door komen.

Je tanden poetsen helpt de gezondheid van je tanden goed op weg, maar dit is zeker niet alles. Voor gezonde tanden moet je ook voldoende vitamines en mineralen binnen krijgen.