Als je gaat studeren zul je met veel dingen rekening moeten houden. Ga je op kamers dan moet je iedere maand de huur betalen, maar wellicht betaal je ook zelf je studie. Wanneer je ook een zorgverzekering 2021 moet betalen is het wel zo slim om te kijken naar je opties. Als student heb je de mogelijkheid om voor een speciale studentenverzekering te kiezen.

 

De voor- en nadelen van een studenten zorgverzekering

Een studentenverzekering is een zorgverzekering waarbij je vaak goedkoper uit bent. Als student heb je al genoeg kosten en het is dan wel zo prettig als je kunt besparen op je zorgpremie. Een aantal voordelen van een studenten zorgverzekering zijn:

  • Goedkoper dan een reguliere zorgverzekering
  • Speciale dekkingen afgestemd op jongeren, zoals anticonceptie, fysiotherapie en zorg in het buitenland

 

Hoewel je als student dus wel degelijk goedkoper uit kunt zijn met je zorgverzekering, is er ook een nadeel te noemen. Er zijn vaak beperkende voorwaarden in de basisverzekering: je kunt bijvoorbeeld niet in alle ziekenhuizen terecht. Wanneer je meer zorg nodig hebt is het wellicht minder slim om een zorgverzekering voor studenten af te sluiten. Houd hier rekening bij het uitkiezen van een zorgverzekering.

 

Zo sluit je als student een zorgverzekering af

Het afsluiten van een zorgverzekering is erg gemakkelijk. Je kunt vaak online aangeven wat je zorgwensen zijn en op basis hiervan krijg je meerdere opties te zien. Deze kun je weer met elkaar vergelijken om zo de beste keuze te maken. Kijk niet alleen naar je eigen zorgwensen, maar ook naar het zorgaanbod en tenslotte de prijs. Wanneer het einde van het jaar nadert, is het goed om zorgverzekeringen vergelijken. Wellicht kun je voor het komende jaar een goedkopere polis afsluiten en minder gaan betalen dan je nu doet.